maariiasvensson

Alla inlägg den 17 september 2011

Av maria - 17 september 2011 16:47

Idag går jag in i vecka 16 (15+0)

Och dom sista veckorna har varit kanon ! Foglossningen har sakta men säkert börja krypa inpå, men nu kan jag äta som vanligt igen iallafall, fast måste säga att mina smaklökar har blivit lite annurlunda. Som jag nämnde förut så är tacos ingen favorit längre, tyvärr :( Köttfärsen är INTE god, oavsett hur jag gör den ! Tråkgit nog . Pizza och sånt är inte heller någon större favorit , men de är ju bra på ett sätt ändå ! :P

Slippen man tjocka på de :P


Men här kommer lite info:

" Ditt förstorade hjärta har nu en 20% högre kapacitet, allt för att klara syretillförseln mellan dig och ditt barn. Runt vecka 15 kan man utföra fostervattensprov för att upptäcka evetuella kromosomsrubbningar, som Down´s syndrom."


 Ditt barn är nu 104-114 mm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 50g. Barnets revben, blodkärl och nätthinnor syns tydligt genom den lövtunna huden. Huden börjar täckas av lanugohår, mycket fina hårstrån som hjälper barnet reglera  kroppstemperaturen. Kroppsbehåringen följer mönstret på huden och bildar former som ser ut som fingeravtryck över hela kroppen.

 Hörseln fortsätter att utvecklas, och i mellanörat börjar ett antal mycket små ben att hårdna. Eftersoms hjärnans hörselcentrum inte har bildats än så är barnet inte medvetet om alla ljud.

 Fostervattent som finns runt barnet , leder dock ljud , så med tiden kommer barnet börja uppfatta din röst och dina hjärtslag.

 Både ögonbryn och huvudhår blir grövre hos barnet.  Har barnet anlag för mörkt hår , börjar pigmencellerna  i hårsäckarna producera svart pigment."


 


 Så ser de ut just nu !! Och visst har magen börjar bli ännu en liten bebismage ! Såå mysigt .


Den 12 oktober har vi tid för runtinultaljud, och de ska bli spännande så spännande och mysigt !! :) <3

Av maria - 17 september 2011 16:33

Fullt upp som vanligt, men vi lever ! ;)

För exakt en vecka sedan så var vi på ullared. Kom hem med  mycket mycket fina saker. Tyvärr inte så mycket kläder. Men de har vi så de blir över, alla tre. Även fast Ellie fick en HEL DEL kläder, men de går alltid åt. Speciellt nu när hon börjar STOR !!!

 Mammas lilla tös är inte så liten längre !


 På kvällen efter vi varit på Ullared blev de Liseberg, och jag spelade, men vann inget ! Förutom en liten liten " Gott och blandat" påse. Pappa vann stjärnvinst på " Ahlgrens bilar" och Madde vann stjärnvinst på "kexcoklad" och de roliga var att hon hade en tia kvar och tog två nummer istället för 5 för 20, och hon vann ! Helt otroligt !!


På söndagen var både jag , Eric och Ellie i princip döda ! Orkade inte göra något, utan vi blev kvar i sängen heeela dagen och på måndagen började verkligeheten igen !! Och den har pågått hela veckan. Var ledig torsdag , fredag och det var jävligt gött, eftersom vi har en hel del att göra hemma. Både, tvätt, städ , renovering och grejjer,.


 Och idag har jag jobbat och imorgon och på måndag blir de jobb ! Sen är jag ledig tisdag coh då ska jag till tandläkaren :(   Men som tur är så går jag fortfarande som barn så jag behöver itne betala än ! Mohahah ! ;D


Nu när jag kom hem från jobbet så höll Eric och Janne på i sovrummet och dom håller på och sätter upp gipsskivor ! kommer bli asbra ! Men vi kommer nog behöva åka och köpa en till , idag eller imorgon. Dom håller även på och spacklar lite samtidigt. De som saknas sen är lister, färg och tapet ! :)


De som var lite synd nu var ju att jag inte har tagit någon "before" bild, utan ni får helt enkelt se hur de blir när de blir klart istället.


Ellie har sovit hos Erics moster Helen från igår till idag , och hon kommer väl hem snart :)

 Ellie kan ju faktiskt ställa sig upp mot saker nu och gå själv med läragåstolen som vi fick av mina kära kompis Mickis ! :)

 Bättre sent än aldrig, eller vad säger man ;)


Men nu ska jag fortsätta här hemma !! Tänkte visa några fina outfits också om en liten stund !!
 PUSS

 

Presentation


Hej och välkomna till mitt liv ! Enjoy !

Omröstning

Hur gammal är du som läser min blogg?
 10-15
 15-20
 20-25
 25-30
 30-35
 35-40
 40-45
 45-50

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards