maariiasvensson

Alla inlägg under oktober 2011

Av maria - 13 oktober 2011 21:59

 Idag har jag haft förjävla ont halva dagen ! Började runt 2, känns INTE okej !

Har haft ont hela veckan, men idag var de riktigt INTE roligt !


 Men har försökt tagit de så lungt som de går, men som sagt med en 1-åring så kan man itne ta de så lugnt som man kanske skulle behöva ibland ;d

 Det som är skönt är att kvällarna har återigen blivit våra, hon lägger sig mellan 19.30- 20.00 nuförtiden, eller ja senaste veckan och det är väldigt skönt !


 Förhoppningsvis ska jag börja jobba till veckan igen, men vi får se hur de känns i helgen. Ellies inskolning hos dagmamman är slut imorgon så de ska bli skönt.. Hon har väl inte varit JÄTTEGLAD när jag har gått iväg , men de är inte så konstigt heller, bli bättre med tiden. Men visst är det jobbigt att höra när man kommer tillbaka och vet att hon har varit ledsen :(


Nu kollar jag och Eric på tv, och eftersom jag har bakat till hans jobb imorgon, så ska jag få en massage ! Så lika bra att få den nu innan han somnar !!



Syskonvagnen kom idag förresten ! Och den verkar jättebra! Tänk vad man kan fynda på tradera, köpte ju vagnen helt ny och vi gav 1225 kr för den oc frakten kostade 200 kr ! Har väntat på den i några dagar nu och idag kom den. Kunde ju inte hämta den innan Eric kom hem eftersom den antagligen skulle vara rätt tung., med direkt när han kom hem så åkte vi. Vi satt ihop den när Ellie hade somnat och jag har gått omkring lite med den och testat , och den verkar HELT OKEJ !! :d

 Jag var rädd att de bara skulle vara skit då den var så billig, men de enda på den som är mindre bra är ju hjulen. Men vi ska kolla om man kan byta dom bakre iallafall , om de finns några som passar och om man kan köpa lösa hjul. Så om någon vet någon hemsida eller någon affär där man kan köpa hjul till barnvagn så släng gärna in en kommentar! :)


Men nu ska jag nog ta min massage ! Ha en trevlig kväll ! PUSS

 

Slänger in en till bild på vagnen så ni kan få se den, ni som missat ! ;)

Av maria - 13 oktober 2011 21:44

 Igår var det dags för ultraljud, men innan de så skulle vi lämna Ellie hos dagmamman. Hade ställt klockan på 06.50, klockan ringde, jag stängde av med tanken om att jag STRAX ska gå upp...

 Vaknar halv åtta med panik, vi skulle vara hos dagmamman kl 08.00 och på Näl kl 09.00 så de var bara att fixa allt i panik. Klä på mig, väcka Ellie, byta och ge henne mat, väcka Eric, fixa skötväskan och fort iväg.

 Man vill ju vara i tid på NÄL för man hittar ju ingenstans där, allt är som en labyrint där borta.

 Men vi hann iallafall, vi hann t.o.m ta en snabb furkost i cafeterian innan Erics mamma kom. Vi bjöd nämligen med henne på ultraljudet.


 Så efter vi gått lite fel och grejjer så hamnade vi tillslut i väntrummet. Fick komma in nästan på en gång, men de var ju inte så konstigt då vi kom någon minut i nio ;d


 Vi vi kom in i rummet, jag satt mig på "sängen" (enligt mig mer som en liten brits) och hon började prata om våran dotter och lite sånt, sen så nämner hon diabetes, och jag fattade inte riktigt vad hon menade, tyckte de var lite konstigt innan också då hon sa att de inte var så länge sedan vi sågs , men tänkte inte mer på de. Kom ju inte ihåg vem jag hade på förra ultraljudet så devar väl inge mer med det.

 Men sen kommer det in en annan undersköterska och säger att dom har fel Maria. Var nämligen en till Maria som skulle på ultraljud kl 9 och dom hade tagit fel. Så vi fick byta rum och träffa en annan sköterska som skulle göra ultraljudet ! Var lite komiskt faktiskt ! :)


Under ultraljudet så såg allting bra ut, bebis sprattlade på som bara den . OCh vi fick våra aningar om att det kunde vara en liten pojke då alla tre tyckte att dom såg en liten minipenis / minipung. Men dom får ju inte säga någonting, och vi kan ju ha sett helt fel.  Har fortfarande mina känningar på en tös ;)


Jag blev tillbakaflyttad några dagar, så idag är jag i vecka 17+6 (v18) och förlossningen är beräknad till den 16 mars :) Can´t wait <3

 

Av maria - 7 oktober 2011 16:09

Ja, som ni vet så är jag sjukskriven. Och hur roligt är det. Jävla foglossning och allt va de nu är. Jag BEHÖVER jobba, jag måste få ihop den jäkla föräldrapenningen till nästa bebis. Om jag skulle få lägstanivån igen så hade jag inte blivit speciellt glad så jag har jobbat och stått i även fast jag har haft ont. Men de har kanske inte varit det bästa. Men annars så mår jag bra faktiskt. Förutom att jag tillmesta delen tar det väldigt väldigt lugnt. Eller så lugnt man kan ta det med en liten underbart söt och älskad 1åring.


 Ellie har varit på inskolning hela veckan, mellan 10 - 11,30 och det har gått jättebra. Hon har lekt med alla andra barnen och efter det har hon varit HELT slut, bokstavligt talat. När vi satt oss i bilen och är påväg hem så har hon somnat på en gång och sovit mellan 2-4 timmar efteråt. Vilket ät väldigt ovanligt för henne att sova så länge mitt på dagen, så i början var jag tvungen att kolla så hon fortfarande levde ! Lite töntigt , jag vet. Men hon har varit helt slut efter.


 Vi har fått mera rutin på när hon lägger sig också, och vad gället när det är matdags , vilket också har varit helt kanon. Nu somnar hon mellan 19.30 - 20.30 varje kväll, även fast hon sover många timmar runt lunch. Så det är helt kanon. Jag och Eric får mer tid tillsammans då också.


 Igår var Erics mamma här och hälsade på , då hon inte kunde komma på Ellies kalas. Så vi bjöd på mat och lite sånt och snackade skit. En gó liten dam de där ;) Hehe


Jag och Eric har diskuterat lite med vagnar och allt vad de nu är tills nästa bebis, Och vi har kommit fram till att vi ska ha kvar den fina vagnen vi har nu, då de är ju både liggdel, sittdel och babyskydd till. Sen ska vi köpa en sulky och en syskonvagn. Vi hittade en , som vi tror är en bra vagn, igår på tradera. En helt ny.

Det enda som vi inte var jätteförtjusta i , var kanske att liggdelen är ifrån en, men de är inge större bekymmer så.


Här kommer en bild. Om ni vet något om vagnen så skriv gärna en kommentar. Alltid bra att få tips !

Och om vi inte gillar den, så lägger vi ut den på blocket eller tradera sen igen. :)

 


Eric är just nu i garaget och gör en liten service på min kära bil och tvättar den och lite sånt som behövs. Skönt att få hem en hel och ren bil ! Sen blir de bara att ta de lugnt hela kvällen, (som vanligt) och imorgon får vi besök av Kiid och Sanna som snart ska ha en liten bebis ! :)


Av maria - 2 oktober 2011 15:19

Söndageftermiddag och här sitter man. Ellie ska snart få mat och Eric och John ska åka runt och lämna lite grejjer från kalaset !


Sen har vi bara tagit de lugnt hela helgen, vilket har varit skönt efter två rättså hektiska veckor !


Imorgon börjar Ellies inskolning hos dagmamman ochdet ska bli väldigt spännande ! Och roligt .

Men får blogga mer om en stund, bara för att jag satt mig blev det väldigt mycke på en gång :P


Hörs senare ! :)

Av maria - 1 oktober 2011 22:55

Ellie fyllde ett helt år igår ! Våran lilla flicka. Tiden har gått så snabbt och just nu är hon inne i en riktig mysperiod !

 Kalaset var som sagt igår och vi blev rättså många;

På min sida kom : Mamma, pappa, Malin , Madde , farmor och mormor.

På Erics sida kom : Micke, mormor och morfar, Ida, Anna, Emil , John, Farmor, Helen, Tony, Alfred och Linus. Så de blev lite trångt, men allt går.

 Vi bjöd på tacos och tårta och lite andra godheter till ! Så jag tyckte att det blev lyckat.

Ellie fick så många presenter så det tog ett tag att öppna. Bl.a fick hon en rosa Bobbycar, addidas tröja och byxa, ett " piano" , en docka , en "tunnel" , halsband och en massa massa mer. Och en massa massa kläder och en massa bra leksaker såklart. Ja , man kan helt enkelt säga lyckat ! 

             

Av maria - 1 oktober 2011 19:07

Här kommer bilder på sovrummet som äntligen är klart. Bilderna gör inte rummet rättvisa kan jag säga på en gång , men vi är jättenöjda  !! :D

              Krukorna i fönstret står de love , hope , dream  på ! Jättesöta och dom är inköpta på ullared !!



Vad tycker ni nu då ? Hade varit roligt att få höra era åsikter ! :) Bra som mindre bra :P


Garderobsdörrarna är de nå knas med , men de ska lösas inom en snar framtid ! :)

Av maria - 1 oktober 2011 14:42

Nu springer tiden iväg så man knappt hänger med !


Dom senaste veckorna har jag mått rätt bra. Och här kommer även den första magbilden ! :)

  Och om 1 ½  vecka ska vi på ultraljud !  :)  MYSIGT <3

Presentation


Hej och välkomna till mitt liv ! Enjoy !

Omröstning

Hur gammal är du som läser min blogg?
 10-15
 15-20
 20-25
 25-30
 30-35
 35-40
 40-45
 45-50

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards