maariiasvensson

Alla inlägg under mars 2012

Av maria - 13 mars 2012 13:45

Idag är det tisdag, vädret är väl sådär. Inte superbra, och inte dåligt ! Men jag har tillbringat dagen i sängen/soffan hela dagen och de har varit extremt skönt ! sov även väldigt bra inatt, men kände att promenad kan jag gå sen när jag hämtat Ellie hos dagmamman.


Igår kväll hade Ellie så ont i magen att de gjorde ont i hjärtat. Ändå hade jga gett katrinplommon och gett henne mycket vatten. Och hon åt väldigt bra också, vilket inte många burkar göra när man har ont i magen. Hon var gasig i magen hela dagen och tog i och försökte bajsa , men de kom ingenting. Men sen på kvällen när hon skulle sova, då började det. Hon grät och grät. Och när hon var klar så förstod vi varfar. De var stenhårt, och ingen loiten korv heller. Stackars min lilla flicka ! Vet inte ritkigt vad vi ska göra, ska ner till affären sen och köpa messmör och lite sånt så får vi se om de hjälper !


Idag är ellie som sagtt hos dagmman, hon var ju itne där på hela förra veckan då hon var sjuk . hon grät när jag lämnade henne och även de gör ont i hjärtat.


Idag blir de pannkakor till middag, enkelt och gott !


Inga känningar att bebis vill ut heller. Kände lite igår kväll när Eric kom hem från jobbet, men de var mer starka sammandragningar än värkar. Men de gjorde förbaskat ont, tryckte neråt och sved som fasiken också !

Men ingenting idag. ingenting :( Åhhh goosh så tråkigt ! :(

 

Av maria - 12 mars 2012 15:45

 Hej hej hallå !

Gud så skönt väder de är ute ! Jag och Ellie kom precis in från en liten promenix ner till affären, och en liten extra omväg när vi gick hem. Så jäkla skönt ute och Ellie var ju såklart coolast i stan ;d

 

Annars så har vi tvättat och plockat lite och lekt.

Och nu väntar vi på att Eric ska sluta jobbet så vi kan åka och handla och sen göra lite middag !

:)


Och nej, ingen bébis eller ens några värkar under varken natten eller dagen. :( tråkigt värre !

Av maria - 11 mars 2012 20:02

Jag som har haft så mycket känningar dom senaste dagarna, men icke sa nicke ! Ingen bebis :(

 idag har jag haft värkar , som kommit och gått, varit regelbudna till att ha gått till totalt oregelbudna ! Jobbigt ! Man blir ju ändå lite hoppfull när man märker att de är regelbundet, men så ändras det ! Tråkigt nog !


 Men men, vi har fått en del gissningar iallafall, och det är ju alltid roligt.

Just nu ser de ut såhär :

Jag : 15 mars

Eric trodde på denna helgen, men de är nästan försent.

Terez - måndag- onsdag

Marika- onsdag - torsdag

Therese : 24 mars

Natta: Onsdag

Erics mor trodde på imorgon.

Robert trodde på inatt 23.57 ;p


haha ! Men flera gissningar hade varit roligt, så kom igen nu ! De är sånt här man fördriver dom sista dagarna med ! :)


Idag har vi inte gjrot så mycket. tagit det lugnt och fixat och donat lite hemma, klockat värkar och varit i garaget och tagit lite kort på lite av Erics saker som han tänkt sälja !

Efter de åkte vi och hämtade hem ellie som varit hos sin farmor hela helgen ! Och nu ligger hon på sin pappas mage och gråter och har ont i magen . Stackars min lilla tös <3

 Någon som har nå tips på magont hos en 1½ åring? Speciell mat eller vad som helst. Katrinplommonpure har vi hemma, så något annat ?



 Jag känner mig rätt så trött idag, man blir trött av all förväntan som man har om att det ska sätta igång, och ja , jag vet . BF är inte förrens på fredag ! men man går ändå och hoppas i bakhuvet att Nu, nu sätter de igång ! Så är väl lite utmattad av all besvikelse också ! Börjar bli riktigt otålig nu , som ni kanske märker ! :)


 Men nu ska jag lägga mig i  sängen och kolla på Greys Anatomy ! Puss och heej, leverpastej !

 

Av maria - 10 mars 2012 14:28

Nu ska vi gissa gott folk !

När tror ni bebis kommer ?

 Jag - 15 mars

 Eric - denna helg

 Terez - Mellan måndag och Tisdag


Så skulle vara roligt om ni andra också ville vara med och bara dra till med en gissning, och för er som inte följt min blogg så kan jag uppdatera lite snabbt.

  •  I torsdag var jag öppen 2 cm , men hon hade kunnat vidga så de blev mer.
  • Haft förvärkar, både starka och mindre starka som kommit och gått i några dagar.
  • Mycket sammandragningar
  • Bebis rör på sig en hel del.

 Så varsågoda, Gissa !  Kommentera gärna med namn så jag vet vilka som varit med på denna simpla men roliga lek ! :)

 



Av maria - 10 mars 2012 14:19

Och det är 6 dagar kvar till beräknad födsel. Det börjar bli lite nervöst för jag vill i princip bara åka in och föda barn ! ;d   Den här helgen är ju Ellie hos sin farmor och de hade ju underlättat lite också, så vi bara kunde tänkta på att åka in till förlossningen och inte på så mycket runt omkring.  Men bebis bestämmer själv och just nu verkar det som att han/hon har det rätt så bra i magen !



 

Denna bilden tog jag alldels nyss, så magen har sjunkit mycket på bara 1-2 veckor,

Tycker jag iallafall.

 

Denna bild är från vecka 37+1 . Så kanske ni ser skillnaden ?


 Imorse så var jag och Eric ute och tog en liten pormenad längs standpromenaden, men fy vad de blåste ute. men skönt att få piggna till lite. För övrigt så sov ajg väldigt väldigt dåligt inatt och drömde världens sjukaste dröm. Och den kommer komma i ett inlägg senare idag.

Av maria - 9 mars 2012 14:55

Imorse väckte Ellie mig halv sju ! Och då var jag trött ! Jag var såå trött så jag kom inte ihåg om jag tävttade händerna efter att jag varit på toa, antagligen så gjorde jag ju det, det är ju lixom inprogrammerat att efter varje toabesök tvätta händerna. Men jag gick och gjorde det en gång till iallafall !

 Sen tog jag upp Ellie , gjorde en välling och så la vi oss i våran säng och kollade på tv. Hade hoppats på att vi båda skulle somna om , men de gjorde vi inte. Så efter mycket om och men var det bara att stiga upp till det underbara vädret, (NOT ) och äta frukost.

 För en gångs skull åt Ellie rätt mycket frukost, hon brukar inte vilja ha speciellt mycket, oavsett om hon får välling eller inte (och det beroir ju helt på vilken tid hon vaknar) Men idag åt hon faktiskt både gröt och smörgås ! Kors i taket ;)


 Klockan 10 somnade hon igen och sov till 12.30 ungefär och då ville hon ha lunch, vilket också är kors i taket då hon inte har varit den största matfantasten dom senaste veckorna. Inte hemma iallafall , men dom säger att hon äter bra hos dagmamman så de är ju lite underligt.


 Var egentligen tänkt att vi skulle åka till Torp, men de blev de inge av. Jag hade verkligen ingen ork till att fixa mig eller göra någonting, plus att jag sov så jäkla dåligt , och har gjort dom senaste nätterna. Vaknar flera ggr / natt, antingen så är jag kissnödig, eller så försöker jag vända mig i sängen, eller bara försöker röra på mig. Och de gör så ont i bäcken, ljumskar så jag vill typ.. DÖ!


 När Ellie inte har sovit idag så har hon varit ÖVERALLT och ingenstans. De är väl så när dom börjar gå och sen är halvt om halvt i trotsåldern, för hon är överallt och pillar, kastar kiwis i golvet och trampar på dom så dom går sönder, är i eluttag, besticklådan. Yes you name it ! Överallt ! Lyssnar inte när man säger nej, varken i vanlig tonläge eller högre !

 De fick svärmor höra idag också, när hon och John kom och skulle hämta Ellie. Hon ville vara barnvakt i helgen igen så de fick bli så. Jag måste få vila upp mig och ta det lugnt och bara göra det jag känner för . Kanske man kan ta en sovmorgon imorgon också ! :)


 Ni kanske tycker att jag klagar nu, men ärligt talat så bryr jag mig inte såmycket om det. Alla barn och graviditeter är olika, och vi har haft det väldigt lugnt med Ellie. hon har alltid varit lugn, glad och sovit om nätterna. Men har man ont, riktigt ont så blir allt jobbigt. Nu när Ellie varit sjuk också så blir de ännu jobbigare, för hon blir EXTREMT mammig ! Mysigt, men kan bli mycket ibland också !


 Men nog om det. Ikväll får vi se vad som händer, är så sugen på tacos , men står lasange på matlistan så vi får väl se . Har grejjer hemma till båda så får disskutera med min kära karl.


Här kommer lite bilder från promenaden jag och Ellie tog i måndgas på strandpromenaden !

         

Av maria - 8 mars 2012 20:28

   

Vi gjorde gipsmage igår kväll och jag som trodde att 6 rullar inte skulle räcka, men det gjorde det gott och väl.

Så mysigt när de blir kladdigt överallt också för den delen.

 Den här gången använde vi inte vaselin , utan tog plastfolie då det gjorde så inåthelvete ont förra gången då jag endast hade vaselin på mig. Gipset fastande ju i ALLT. , hår, bröstvårtor ! Yes you name it !

Plastfolien funkade ju bättre så, men de blev ju inte samma som utan. Klyftan mellan tuttarna syns inte, och så blev de lite konstigt här och där då plasten typ bubbla sig eller vad man ska kalla det. Men den blev helt OK! Eric gjorde ett väldigt bra jobb medans jag satt och åt godis :P

Av maria - 8 mars 2012 19:46

 idag har det varit en sisådärdag ! Imorse var jag så trött så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. jag vaknade kl 02.54 inatt av att jag kände av lätta värkar, men ändå tillräckligt för att jag skulle vakna. Så låg i sängen i stund, sen gick jag upp och tog alvedon, men sen somnade jag om igen. Så tyvärr, så var det falskt alarm.

 Ellie vaknade klcokan 7 så de var bara att stiga upp och börja dagen. Men först blev de ju såklart lite morgonmys i sängen.  Sen blev det frukost och börja göra oss iordning för att åka till Mödravården klockan 12.

 Mitt järnvärde var fortfarande dåligt, låg nu på 102 :S Så barnmorskan sa att jag skulle börja att dricka blutsaften 2-3 ggr / dag tills bebis kommit. Men jag blir så hård i magen så de går faktiskt inte. Men ska försöka göra det varannan dag iallafall, och varannan dag så tar jag det en gång. Så får vi hoppas att det går uppåt.

   Jag vägde mig och har sammanlagt gått upp cirka 13 kg, och det är väl rättså okej ändå ! :)

Blodtrycket var bra och allt annat också . Bad även barnmorskan att känna om jag öppnat mig någonting då jag har haft riktigt jobbiga förvärkar.

 Och visst hade jag gjort det . 2 cm ! De trodde jag aldrig , men så var det iallafall. Så hon sa att jag i princip hade gjort 3 timmars värkarbete,. Och de kändes så skönt att höra. jag blev riktigt överlycklig, De spelar ingen roll om bebis kommer ikväll eller om 2 veckor, men ändå att det hänt lite grejjer.

 Så hon kände på bebis huvud, och hon sa även att tappen nästan var helt utplånad. Vilket bara känns underbart ! För de kan ju betyda att det kommer igång snart :)


 När vi kom hem så la jag och Ellie oss i sängen och vilade lite. Hon somnade på en gång och jag låg och kollade på Greys Anatmoy !

 Sen när hon vaknade var det dags för en lite senare lunch för Ellie, och efter det började vi städa ! Och Ellie var så duktig som hjälpte till ! :) Sen har vi ätit och nu ligger ellie och sover och jag och Eric kollar på tv ! :)



PUSS  

Presentation


Hej och välkomna till mitt liv ! Enjoy !

Omröstning

Hur gammal är du som läser min blogg?
 10-15
 15-20
 20-25
 25-30
 30-35
 35-40
 40-45
 45-50

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12 13
14
15
16
17 18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards