maariiasvensson

Alla inlägg under oktober 2010

Av maria - 17 oktober 2010 14:39

Och det är juh så fint väde ute. Jag vill ut och gå, men Ellie sover. Hon har gjort det ett tag nu så hon borde väl vakna snart. Och då ska jag klä på henne och ge henne mat och sen gå ut ! :)


 Idag blev det en sen frukost. Halv två :P Haha, men tänkte inte ens på klockan , utan det var när jag pratade med Mickis som hon sa att klockan var halv två som de slog mig ;d


Nu håller jag iallafall på och tvättar .. Igen ! Och har städat lite och donat. Har hunnit med rätt mkt nu när hon har sovit , men än är jag inte klar. Så sak väl fortsätta när jag har skrivit klart här .

 Vi har inte fått igång någon tv ännu, Eric ringde telia men dom sa att vi skulle ringa tillbaka imorgon då de var stängt idag dom som vi skulle prata med. Tippat. Så vi får hoppas att de går igång imorgon då!

 Han har kopplat in allt rätt iallafall så felet är inte vårat fel, och de var juh tur det. Men börjar bli sjukt irriterad på detta. Hur lång tid ska det ta för att man sak få se på tv igen ? Vet itne ens vad som går på tv nuförtiden. Har juh inte kolla på tv.nu på flera månader. Skulle vara skönt bara att kunna kolla på topmodel igen ! Eller vad som helst !  Men men .

 Men nu ska jag fortsätta med de jag höll på med, vad nu de var, mitt minne är  borta! Men inte föralltid hoppas jag ! Men kan säga att jag har blivit mer knäpp än vanligt !   Har funderingar på att slinga håret igen också ? Eller vad tycker ni  ?

Av maria - 17 oktober 2010 11:30

Natten har varit sådär. Fick vara vaken några timmar inatt ,men man har juh tur som slipper vara vaken hela nätter :)

 Och nu sitter jag och pumpar. Är tydligen väldigtlätt att få mjölkstocking så iddag var det dags aatt pumpa. Men har inte så mkt mjölk, men lite får jag all ut :)


Igår måste det ha varit nå  fel på våran mat för jävlar vilken ränneskita jag fick inatt, helt sjukt. haha så fick springa till toaletten :P haha, tänkte bara dela med mig av de :P


Nu ligger Ellie här brevid mig och hickar och pruttar, oftast samtidigt haha. Hon är juh för rolig :) Den bästa som finns!


 Vi fick inte igång tv igår heller, men internet , så två av tre är juh bra, så nu är Eric på biltema och ska köpa någon sladd eller nå :P

 Så vi får hoppas att det kommer igång idag ! Skulle vara sköönt ! :D Men vi höres senare ! PUSS

Av maria - 16 oktober 2010 17:11

Äntligen har grejjerna kommit till tv:n  så ikväll kommer vi förhoppningsvis göra samma som alla andra, med att kolla på tv !! :D Eric håller på å pysslar nu så vi får se om han får igång det. Men han är så duktig så det ska nog gå bra!

 Idag har vi varit på Överby en sväng, jag var tvungen att köpa nya leggings då mina enda svarta par har gått paj tusen ggr och jag har sytt ihop dom, men nu har jag nya och det känns KANON!! :D

 Jag håller även på å tvättar och ska gå och bädda rent i sängen nu också tänkte jag, medans man har tid då lilla snuttan ligger och sover !!


 Om två veckor ska jag åka till Köping, funderar på att vara där hela vecka 43, eller så åker jag i mitten av den veckan och stannar till söndagen , men har inte bestämt ngt än. Men ska iallafall åka dit då så folket vet :) så om ni vill ses så får ni gärna höra av er ! :)

 Men nu ska jag gå och bädda rrent och börja med maten. Ikväll blir det kebab m. pita och pommes som jag ska göra iordning själv. Inte hämta från någon pizzeria inte ! ;d


 Puss

  Saknar magen lite faktiskt ! Men bättre nu när hon är ute hos oss <3

Av maria - 16 oktober 2010 10:59

Idag är det lördag och jag sitter och äter frukost.  Inatt fick jag sova sex timmar i sträck då Eric tog den första ronden med mat . Det var skönt !

 Idag ska jag (vi?) knalla till bibblan och hämta ut en bok som man får när man fått barn. Får vi se vad de är för något. Är med nå sånger och ramsor och sånt iallafall !

 Sen när vi kommer hem ska jag försöka träna lite. Måste bli fit for fight igen ! de här funkar inte. Ska i mina gamla jeans till vintern förhoppningsvis  ! Kan juh inte knalla runt i leggings då. Kommer juh säkert bli en tokkall vinter och de blir juh kallt med leggings. Så måste lyckas komma i mina gamal jeans !


 Eric ska väl ut till garaget sen så får väl se vad som hittas på här hemma ..

Måste tvätta, IGEN ! Tvättar hela tiden. Men de blir mycke, utan att man tänker på de. Idag spydde hon ner både mig själv och henne efter att jag fått på henne nya kläder , och sen spydde hon på mig igen efter att jag duschat ! De kallas KÄRLEK !


 Men nu ska jag fortsätta med frukosten, är fasen hunriig. PUSS

 

Av maria - 15 oktober 2010 13:30

Igår hade vi spykalas här .. Efter att jag hade matat -ellie så skulle Eric ta upp henne, så han lyft upp henne över huvudet och skulle gulla lite och vips så hade hon spytt ner skägget på honom och hela t-shirten ! haha

Å jag skratta ! haha, ^^   Hon är juh för rolig våran lilla prinsessa !



 Idag är första dagen som vi är utan pappa Eric, men hans slutar snart jobbet så det blev en kort dag idag !

Men allt har gått bra, BVC kom hit idag också då dom har hembesök en gång och det gick bra. Fick en massa broshyrer och grejjer men de gick bra. Vi vägde lilla snuttan också och nu väger hon 3815g ! Så snart är hon uppe i sin födelsevikt ! ;d


Nu sitter hon och tittar på allt och jag ska väl passa på att diska hennes nappflaskor !


Sen när Eric kommer hem blir det väl en promenad i det fina höstvädret ! :)

 

Av maria - 13 oktober 2010 17:44

Hej hej alla !

Idag har dagen varit lugn och sköön !

 Var uppe inatt kl 02 och 05 av att Ellie ville ha mat och ville ha ny blöja !

Och jag var så sjukt trött inatt. Ville bara sova, gick som en zombie och fixade mat och bytte blöja ! Så senare på morgonen när hon vaknade igen runt halv nio så tog Eric henne efteråt och jag somnade om och sov till halv tolv.

 Det var skönt måste jag säga. Sen blev det morgonmys eller lunchmys kanske man säger ! ;d


 Idag har vi iallafall varit och handlat lite och Ellie sover fortfarande som en stock , så innan hon vaknar tänkte jag hinna diska och ta någon smörgås . Känner att jag börjar bli hungrig igen , men ska laga mat senare när Eric kommer hem då han är och kollar bil i Herrljunga. En audi ! Så vi får väl se om han kommer hem med något ;d


 Men nu ska jag diska och ta en svängom med toaletten :)

 Puss

 

Av maria - 12 oktober 2010 16:40

Imorse kom Erics kära mamma hit och var här i några timmar ,sen kom även Erics mormor ! dom ville såklart mysa med Ellie ! Efter ett tag åkte vi till Torp allihoppa och vi fick en massa kläder mm till Ellie och jag fick ett par strumpor !

           Och Eric fick en jacka ! :)


 Nu har hon precis vaknat och det är väl snart dags för mat :)


 Michan ringde mig nyss och berättade att dom ska styra upp fest för alla niorna som gick på central ! Hur roligt låter inte de då ?! :D SUPERKUL !! Så sista helgen i november är bokad !



Av maria - 11 oktober 2010 19:53

Nu ni , kommer den efterlängtade förlossningsberättelsen !

Obs. Väldigt långt inlägg .


29 sep BF-dagen

Dagen kom och jag kände ingenting, men det hade jag inte räknat med heller då jag hade räknat med att gå över tiden i två veckor. Vet inte varför, men kändes som att om hon inte kom en vecka tidigare så varför skulle hon komma tidigare då för ? Och det är ju bara 5 procent som kommer på BFdagen så jag hade starkt räknat med att gå över tiden !

 Så dagen gick och jag kände mig inte som vanligt, men de var ändå inget som jag tänkte så mycket mera på. Så kvällen kom och jag kände mig bara lite konstig, men vi gick och la oss och jag somnade som en stock. 00.30 vaknade jag av att jag hade "mensvärk" så jag tog två alvedon och gick och la mig igen, men de försvann inte. De kom tillbaka. Så jag satt på datorn och satt på ett program så man kunde klocka värkar som finns på nätet. Då kom dom med 4min mellanrum, och för att man ska åka in så brukar det vara 2-3 minuter. Så då hoppade jag in i duschen och gud så skönt det var. Smärtan försvann inte, men den dämpades lite. Så jag satt i duschen i tjugo minuter tror jag.

 Då förstod jag att det var på riktigt. Att det var nära nu ! Men inte hade jag en aning om att det var så nära som det var.

 Efter att jag hade duschat så fortsatta jag att klocka värkarna, men då var dom oregelbunda. Men jag väckte Eric och sa att de nog kunde vara på g snart men att han kunde fortsätta sova och att jag skulle ringa in till förlossningen. För nu var värkarna värre än innan. Så jag ringde in runt 01.50 och hon sa att jag kunde bestämma själv om jag ville komma in eller inte, men att eftersom dom var oregelbudna så tyckte hon att jag kunde vänta lite.

 Så jag väntade och värkarna blev värre och värre och nu kom dom med 4min mellanrum igen.

Men 02.10 så fick jag nog. Nu hade jag så ont så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag ringde in igen och sa att vi skulle komma in.

 Så jag väckte Eric och direkt efter att jag gjortdet kom värkarna ännu tätare. Jag hade inte klätt på mig efter duschen så jag gick omkring naken och nu skulle jag klä på mig. Mende var inte det lättaste. Värkarna kom så tätt nu så jag kunde knappt ta på mig. Eric fick hjälpa mig med allt och däremellan fick jag luta mig mot väggen och andas mig igenom värkarna som bara blev värre och värre .

Innan vi åkte packade Eric ner det sista och jag gav katterna mat och ringde mamma och sa att det var på g.

 Att gå ner till bilen sen och vara skapligt tyst var inte det enklaste och sen sätta sig i bilen, nej fyfan. Och gud så jag hatade den sänkta biljävlen då. Kände varje gupp och värkarna blev baar starkare och starkare och så var vi tvugna att tanka.  Den lilla detaljen hade jag gärna hoppat just då kan jag säga.

 Bilresan från Uddevalla till Näl som ligger i Trollhättan var den värsta bilresan jag varit med om. Jag bad Eric köra fortare och jag kunde inte bestämma mig om jag frös eller svettades så Eric fick sitta och höja och sänka temperaturen hela vägen. Men tillslut kände jag mig så kokhet så jag bara ville ha luft, så han sträckte sig från förarsidan till min sida och vevade ner rutan.

 Nu var värkarna värre än innan och vi kom fram till förlossningen. Han körde mig fram till dörren och sen åkte han och parkerade. Kändes som att jag väntade nere vid hissen på honom i evigheter fast det vara bara några minuter.

 När vi kom upp tillförlossningen kunde jag knappt gå. Vi kom fram runt 03.05 och jag ville bara lägga mig i sängen, eller säng och säng..

 Vi hälsade på barnmorskan och undersköterskan och barnmorskan var helt underbar. Dom tog av mig byxorna och trosorna och då såg jag bra en massa blod i trosorna. Då fick jag lite panik och frågade om de skulle vara så, och de skulle de tydligen. Sen kände hon hur mycket jag var öppen.

Och då sa hon att jag nästan var öppen tio cm ! Och vilken lättnad de var. När man är öppen tipo cm så börjar juh krystvärkarna och jag hade ingen aning om att jag var öppen så mycket.

 Dom har juh sagt att det brukar ta lång tid för förstföderskor, men inte här inte.

 Sen visade hon mig hur lustgasen fungerade och dom första inandningarna kändes helt underbara, kände mig full och glad ! Kändes verkligen som man hade förtjänade de när man låg där . Men sen ville jag ha mer smärtlindring, men eftersom jag nästan var helt öppen så fick jag inte de. Men en värmekudde fick jag iallafall och det var skönt !

 Mitt vatten hade inte gått än, så barnmorskan undrade om de skulle gå av sig självt eller om dom skulle ta hål på hinnorna, och jag ville att dom skulle ta hål. Jag kände ingenting att dom var där och jag kände inget vatten eller något. Märkte inte ens att det gick.

 Men värkarna kände jag kan jag säga.. Efter att vattent gått så gick dom ut allihoppa. Och helt plötsligt kände jag att jag ville krysta. Så jag skrek till Eric att han var tvungen att hämta dom, och dom kom. Och nu hade jag ont.

Mellan dom vanliga värkarna och krystvärkarna fick jag panik. Jag visste inte vad jag skulle göra. Jag hade så ont , men kände inte igen smärtan sen innan och det var inga riktiga krystvärkar heller. Men tillslut kom dom. 02.30 kom krystvärkarna och dom kände man verkligen skillnad på. Jag fick lägga mig på sidan med ena benet upp då jag inte gillade att ligga på rygg.

 Och fyfan vad jag skrek under krystvärkarna. Jag kände inte igen mig själv. Och Eric kramade handen och stod där med lustgasen, men då ville jag VERKLIGEN inte ha någon lustgas ! Jag ville bara dö ! Det gjorde så ont och jag sa flera gånger att jag skulle skita på mig . Fyfasiken vilket tryck det var i röven. Jag var helt säker på att jag hade skitit på mig , speciellt när jag kände att någon stod och torkade. Men tydligen så hade det bara kommit jättelite. Jag hade juh tur som blev skitnödig innan vi skulle åka in när vi var hemma, annars hade jag nog skitit på mig mera inne på förlossningen kan jag säga.

 Men hur som helst , mellan varje krystvärk var nästan allt som vanligt, förutom att jag kände att det var något mellan benen på mig . Och varje gång kändes det som att huvudet åkte in igen när jag inte krysta, så man försökte nästan spänna åt så att huvudet stannade kvar. Och när hon sa att hon såg huvudet så blev jag så glad.  Och tydligen hade jag frågat vad det var för hårfärg (?) ! Haha, ville väl veta om de var ngon rödhårig som skulle titta ut . Men dom sa att det var mörkt, sen hann man inte tänka mer på de, för då kom nästa krystvärk och jag skrek och jag tog i och det är en sådan smärta så man vill bara dö. Sa flera gånger att jag inte skulle klara det, men Eric och barnmorskan var helt underbara och peppade mig. Och sen vips så var hon ute. 03.42 kom lilla Ellie ut och det var så skönt. Trycket hade släppt och äntligen hade hon kommit ut ! Nästan direkt efter fick jag sprutor så att moderkakan skulle komma ut, och det gjrode den nästan direkt och Eric fick klippa navelsträngen.

 Sen fick jag äntligen hålla den lilla tösen ! Och det var en sådan lättnad att äntligen få hålla om henne. Hon hade juh legat i magen så länge så det kändes på samma sätt overkligt. Men så fin hon var, och så lik Eric hon var när han var liten !

 Efter ett tag började dom klämma på min mage och jag kände hur det bara forssade blod och annat ur mig . Och ont gjorde de när hon skulle trycka och de gjorde hon ett par gånger.

 Sen var det dags att kolla om det behövdes sys, och det blev tre styng, ett på varsin sida och ett lite längre in. Och de kändes inte ett dugg.

 Den omtalade fikan kom sen också och jag åt och åt och drack, var så gott med något. Man var ju så hungrig och då fick Eric hålla den lilla !

 Efter några timmar , efter att jag duschat och kissat så fick vi åka till BB. Kom dit runt 06.30 på morgonen och en barnmorska kom in och berättade lite om allt möjligt. Sen somnade Eric som en stock, men jag var fortfarande uppe i varv så jag somnade inte förns runt åtta. Jag låg bara och kollade på Ellie som då sov som en stock hon också !


 Jag fick jättemycket beröm av barnmorskan, att hon inte hade varit med om att det någonsin gått så fort för en förstföderska och att jag var som gjord att föda barn, (hur man nu ska tolka det?!) Men att jag krystade helt super och att jag hade varit jätteduktig ! Och de kändes ju bra också, men man var fortfarande ltie chokad över att det gått såå fort och man hann lixom aldrig tänka på att man snart skulle ha sitt barn hos sig, och den chocken la sig efter två dagar ! Men man var ändå så överlycklig och jag kunde inte sluta titta på Ellie , eller Eric när han höll henne. Jag kände mig så jävla nöjd med mitt liv och att jag har en sån underbar pojkvän och att vi har blivit en egen liten familj ! <3

Så hela förlossningen tog, från första värken 00.30 till att hon kom ut 03.42 bara 3timmar och 12 min !


  Ellie vägde 3875g

 Var 50cm lång

  Far och dotter första gången tillsammans !   En mycket glad nybliven pappa !

    En väldigt trött mamma och en hungrig liten Ellie !  

 Detta blev då ett väldigt långt inlägg och ni som har orkat läsa hoppas jag kommenterar ! :)

Presentation


Hej och välkomna till mitt liv ! Enjoy !

Omröstning

Hur gammal är du som läser min blogg?
 10-15
 15-20
 20-25
 25-30
 30-35
 35-40
 40-45
 45-50

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards