maariiasvensson

Alla inlägg under april 2011

Av maria - 27 april 2011 16:22

Här kommer två kjolar som jag har sytt själv. Är nöjd faktiskt, speciellt den översta ! En riktig "Mariakjol"

 

Tog några timmar, men är roligt när man ser resultatet sen!

 

  Jag valde en blå dragkjedja för att få någon detlaj.


Jag använde inte några mönster när jag sydde dom här två kjolarna, utan körde på som jag kände för och de blev rätt bra, man får ju alltid oftast fixa till något i sista, som den nedersta kjol är inte helt färdig än, har några detaljer jag ska fixa, men vet inte riktigt hur jag ska göra. Men ska sätta mig någon dag i veckan. Kan ju använda den som den är nu också om jag vill. Är en väldigt fin färg på den, typ plommonfärg.


Jag har köpt allt tyg och sånt på second hand. Känner att jag vill testa lite innan man börjar lägga ner mer pengar på tyg då de inte är sådär jättebilligt direkt. Så de är ett tips för er som vill prova er fram lite. Fick väldigt mycekt tyg för 30 kr när jag köpte !! Där kan dom ävenha lite roligare knappar och dragkjedjor och lite annat smått och gott! :)

Om man vill köpa mönster så är tradera en bra sida. Där har jag köpt några styckna men har som sagt inte använt dom än.


Så va tycker ni ? :)

Av maria - 27 april 2011 13:48

Känns konstigt att de redan är onsdag, är ju snart helg igen! Men blir MammaochEllie mys hela helgen för Eric kommer vara upptagen hela helgen som de ser ut nu! Får hoppas att de blir bra väder iallafall så man kan steka bort lite bristningar ;)

Idag låg jag och Ellie kvar ett tag i sängen efter att vi vakna, hon är ju så mysig min lilla gullunge! Och glad för de mesta hela tiden :) Dagen började med mys, frukost och crosstariner i ca 30 min. Nu väntar jag på att hyresgästföreningen ska ringa upp mig så vi kan kolla om man kan låsa hyran så inte hyresvärden får den förrens våra grejjer i lägenheten är fixade. Men nu funkar tvättmaskinen iallafall^^

 Ska packa in lite kläder som ska skickas iväg också som jag sålt på tradera och kanske städa lite. Och senare 17.40 ska vi kolla på lägenhet. Vi åkte och kollade igår kväll varr den låg någonstans, och vi blev helt uppspelta båda två !

Nu håller vi tummarna, hoppas ni också gör de.

Om en stund kommer de bilder på kläderna jag har sytt !


Köpte en klänning till Ellie igår också när jag och Terez och Midas var ute på stan, så den måste ni ju få se också och Ellie nya jacka ! :)


 Men kommer mera sen ! ;d PUSS

  <3

Av maria - 26 april 2011 12:06

Idag gick jag och ellie upp runt nio! Då blev det frukost och bus :) Hade även ett missat samtal, så kollade min röstbrevlåda och de var om lägenheten spom vi har sökt på Renstigen i Uddevalla och vi ska få komma och kolla på den imorgon 17.40 ! Ska bli spännande :) Den är ungefär lika stor som den vi har nu , men är lite dyrare i hyra, men de kan de vara värt ^^ Så vi hoppas på de bästa, vet inte alls hur planlösningen är eller någonting så de ska bli roligt. Då har man inga förhoppningar heller utan de blir en överraskning.

 Har kört hårt på crosstrinern i 33 min också så de känns bra, ska börja köra på den varje dag nu. Den är ju hel nu ffs! :) Haha skönt.

 Ellie ligger och sover och jag ska hoppa in i duschen, sen ska jag ta kort på de som jag har sytt så ska ni få se :)

Har inte använt några mönster utan syr som jag "tror" och tycker. Haha,

 Men nu ska jag hoppa in i duschen sen ska vi traska ner till Hyresgästföreningen och prata med dom om dom har tid. Vet inte om man mste boka tid eller om man bara kan gå dit!  Så vi hörs senare ! :) PUSS

Av maria - 25 april 2011 18:53

Hej hej hallå !

Sorry för dålig uppdatering, men de har helt enkelt inte blivit av !

I fredags så kommer jag inte nes ihåg vad vi gjorde, tror att vi storstädade och handlade lite mat ! :) Sydde även en kjol som jag blev väldigt nöjd med !

I Lördags blev de att åka hem till Erics morster Lotta där resten av hans släkt var, blev lite påskmiddag och påskägg och sol. Ellie fick även hälsa på hästar för första gången.


 Vi åkte hem efter någon timme då vi skulle åka till Gbg och hälsa på Kiid och Sanna. Blev grillning, godis och lite alkohol och en sen natt. Jag somnade runt 03 ungefär, men en väldgit trevig kväll blev det aillafall.

 Igår åkte vi hem efter en stund och vi var helt slut när vi väl kom hem . Jag somnade och sov en stund mellan 17.30- 19.45 Jag var helt slut !Totalt död var jag !

 Kollade på film och sen gick vi och la oss igen !


Idag så har vi tagit de lugnt, alla tre låg kvar i sängen till 11.30 ungefär. Då Eric tyckte att det var dags att gå upp.

Sen åkte vi ut till garaget alla tre  jag coh Ellie lekte på en filt  och Eric höll på med jeepen.


 Och nu har vi varit och veckohandlat och håller på å grillar, ska bli så gott med mat !

 och nu ska Ellie ha mat, så vi hörs senare ! PUSS

Av maria - 22 april 2011 12:40

Oh yeah, få se vad man ska hitta på idag då ! Ericä r ledig men han ska vara ute i garaget hela dagen så dom kommer någon vart ;) Lika bra tycker jag . Ellie och jag har så trevligt ändå ! :) Fast klart vi saknar pappa Eric också , men vi ska ju vara hela lördagen och hela söndagen , sen kanske han skulle ut till garaget på måndag igen !

 Funderar på om jag ska sätta mig ner och sy lite ! Hade varit roligt, de får de nog bli idag. Kanske en promenad lite senare också .


 Igår fick Ellie en ny vårjacka, från Lindex, kan tyvärr inte lägga ut bild nu eftersom Eric tog med sig kameran till garaget, men bild kommer ikväll eller imorgon !


 Fick hem crosstrainern igårockså så nu är den hel och den låter nästan ingenting.. Precis som de ska vara , så skönt. Men blir inge trampa på den idag, de är jag för seg för och har redan duschat också så...


Igår blev de även storstädning av hela lägenheten, ni vet när man dammsuger under soffan och bakom sängen och allt de där. Riktigt skönt¨^ Har även skickat in en intresseanmälan på en ny lägenhet. Får hoppas att de går vägen, men vågar ändå inte hoppas på de för mycket, då blir jag bara besviken ^^


Blev nog ett lite halvrörigt inlägg , men så fick de bli !

Vi hörs och syns senare..

Ps. är fortfarande sjuk :( .ds

Av maria - 21 april 2011 12:09

Min lilla älskling slog i huvuet idag, i bordshörnet ! Hon satt i gåstolen och slog huvudet bakåt och ville se vad jag höll på med, och gud så hon grät. Men hon blev nog rädd också ! Hon har ju aldrig gjort illa sig förut så blev en ny upplevelse !

 Nyss så kom Erics mormor och morfar hit och lämnade av lite tvätt till oss som dom har hjälpt oss med. Dom tog även med lite ny tvätt , så snällt att dom hjälper till när inte tvättmaksinen fungerar, dom hjälpte ju även till då när Ellie var nyfödd och det var så guldvärt ! Man hade ingen tid eller ork att tänka på tvätten då så de var hur snällt som helst !


 Idag blir det att städa in våren och påsken , har ju redan smygbörjat lite med att röjja upp lite saker och burit upp på vinden. Men tänkte gå igenom lite mer faktiskt och slänga de vi inte ska ha kvar, som dom risiga lamporna som satt kvar här när vi flyttade in. Eller risiga och risiga, dom var hemska ! :P haha, inte våran stil direkt^^


 Ellie sitter och leker så fint i sin säng, där sitter hon stadigt och jag vet vart jag har henne :P Men hon börjar faktiskt få bukt på hur hon kommer fram på golvet också, inte genom krypning då, utan hon drar sig fram ! :)

Hon är så söt idag med sin lilla rosa klänning, bild kommer ! :)

 Hörs senare ^¨ PUSS

Av maria - 20 april 2011 16:11

Kom nyss hem från en promenad med Linda, blev ungeäfr 1½ timmes promenad längs havet ! SKönt väder och bra sällskap, kunde inte bli bättre.

 Ellie satt så fint i vagnen hela vägen och somnade en stund också !

 Idag har jag beställt hem kläder från HM, men min shorts var slut :( Så tänkte nog åka till Torp imorgon och kolla om dom finns där. Så får Eric följa med och hålla Ellie lite, men beror ju helt på om jag hittar dom eller inte. Såg dom inte när vi var där sist , men letade inte så mycket heller då.

 Kläderna skulle komma i slutet på nästa vecka så de blir skoj! Kul att ha något att se framemot ;) hehe


 Nu tänkte jag snart bära upp litegrejjer på vinden tänkte jag, ska gå igenom lite mer och bögjra bära upp. Känns onödigt att det ligger en massa i skåpen härnere istället för att bära upp på vinden ! Ska väl ta upp vinterjackorna och de också tror jag !

Menmen,  är väl dags att börja så man kan bli färdig någon gång, sen blir de en dusch ! Känner mig lite svettig sen promenaden !


Förresten så har de kommit upp en massa vitsippor nu ! Såå mysigt :)

Här kommer lite bilder på de jag har beställt !

 

Kjol 49kr

 

Topp 99 kr

 

Klänning 349kr

 

tubtopp 49kr

 

Klänning 199kr

 

Topp 39kr

Blev även ett par shorts, två armband. Sen som sagt så ska jag kolla på mina andra shorts jag ville ha som ser ut såhär

 

199 kr, men ärslut i min storlek, om jag inte kan ha en storlek mindre förstås!

Men dom är iallafall sååå snygga !^^ Me like! 

Ne nu ska jagbörja med allt ^^ Puss

Av maria - 19 april 2011 16:04

 Idag har jag och Ellie varit nere på stan, hon fick en premiärtur i sin sittdel. Den gilla hon nog. Hon gjorde iofs inte en min under hela turen som blev på två timmar men ändå. Hon somnade gött i den iallafall !  Blev att hämta den nya bränslepumpen på ADcenter och sen glutta lite på stan.

 När vi kom hem fick Ellie mat och jag började rensa bort alla vinteroveraller som jag snart tänkte bära upp på vinden !

 Är fortfarande förkyld och mitt skulderblad har de hänt något med. Eric masserade min rygg igår, och imorse hade jag jätteont, haft hela dagen . Men nog ska jag kunna träna ändå ! :) Men kan inte köra fullt heller eftesom min förkylning inte har försvunnit än, vilket man tycker att den borde ha gjort vid de här laget! 

 Har inte hunnit äta något än heller förutom frukost och några ballerinakakor och en banan så är väl dags för det också snart ! :)

 Menmen, Justja.

 Såg att de var en elektriker här och fixade någonting , så frågade honom om dom hade kollat på tvättmaskinen, han sa att han skulle kolla. Men istället så åkte han ?  Får ju inte tag på hyresvärden så vet inte vad vi ska göra. Han svarar ju inte i telefonen ! !

Åh, blir så förbannad ! Kan ju även påpeka att vår fönsterruta är fortfarande trasig och blandaren i duschen också !


Presentation


Hej och välkomna till mitt liv ! Enjoy !

Omröstning

Hur gammal är du som läser min blogg?
 10-15
 15-20
 20-25
 25-30
 30-35
 35-40
 40-45
 45-50

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards