maariiasvensson

Alla inlägg under januari 2012

Av maria - 19 januari 2012 19:50

Ibland tycker jag att det är riktigt roligt att laga mat . ! Som idag te.x köttfärsbiffar m. lök , potatis, kokta morötter och ärtor och sås ! Hur gott som helst . Och såklart en god sallad till..

 Men sen kommer de som är ännu roligare, disken ! Usch vad tråkigt de är. Men om man bara försöker att ionte tänka på att de är disk, utan bara göra de, typ som att man går på toa när man är kissnödig eller bajanödig. Så går allt lite smidigare. Då är de helt plötsligt klart ;)


 Sista tvätten hänger nu i torkskåpet och Eric är med sin far i garaget och jag har Erics lillasyster Ida här på besök !

Fick reda på att dom ska til Ullared på lördag, inte ett dugg avundsjuk ! ;P


 Men men , nu ska vi fortsätta kolla p å tv:n, rätt så intresant program på MTV ! :)


Ha en trevlig kväll ! PUSS

Av maria - 19 januari 2012 14:51

Jag kom nyss in från en kortpromenad, gud så skönt med frisk lugt . Men aj så ont de gjorde ! :/

 men går lättare att gå promenader när jag inte har en vagn att putta på, men är man i affärer ärde skönt att ha vagnen att kunna stödja sig på ! Konstigt de där.


 Skulle ju egentligen på gravidmassage idag, men var tvungen att avboka den p.g.a urinvägsinfektionen ! :(

 Men förhoppningsvis kommer jag kunna ta den snart iallafall. Bara jag får lite antibiotika. Var nere och köpte tranbärsjucie nu iallafall , så här ska de drickas ! ;)


Ska försöka mig på disken nu , sen spela lite rollercoaster !Håller även på och tvättar så får inte glömma bort den heller. Alltid lika roligt att tvätta, men som tur är så hade vi inte supermycket tvätt nu!


 Ps. Bebiskläderna i förra inlägget är nu mina, pappa skulle åka och köpa dom efter jobbet. :) Åhh sötaste kläderna i stan. Tack pappa.ds

Av maria - 19 januari 2012 13:04

Åh detta måste köpas till bebis !

 

den sötaste overallen jag någonsin sett, 199 kr på KappAhl

 

Och detta söta gråa settet, 129 kr på KappAhl !


Gosh så sött !

Av maria - 19 januari 2012 11:15

Jag vaknade nyss ! Så skönt. Har vaknat lite av och till hela morgonen , men nu så gick jag upp. Känner mig nästan som nym förutom all smärta jag har då ! Och solen skiner och de ser ut att bli en bra dag !

 Jag bokade in en gravidmassage idag, igår förmiddag, men eftersom de visade sig att jag antagligen hade urinvägsinfektion så tyckte mamma att jag skulle ringa dom och kolla om de var sån bra idé att bli masserad.

 Så ringde dom precis, och dom skulle ringa upp mig ! Får väl se vad dom säger. Men antagligen så kommer de nog inte bli nå gravidmassage för min del idag ! :/

 Men nu ska jag käka frukost så ses vi senasre ;d    PUSS

 

Av maria - 18 januari 2012 21:24

 En händelserik dag, men ändå inte ! Igår hade jag ju jätteont, överallt. Och när jag vaknade imorse, så var halsen värre, blivit snorig som fasiken och jag hade ont i rygg, bäcken och ljumskar som vanligt. Men hade även ont på höger sida av magen. tänkte att det skulle gå över, och de gjorde de också , men de kom tillbaka lika fort igen.

 När jag lyfte Ellie så gjorde de ännu ondare. Men jag skjussade henne till dagmamman och åkte hem igen och tänkte att " de försvinner nog " Men där hade jag fel. Jag låg och tog de lugnt i soffan, tog alvedon. Men icke sa nicke. Men ändå så tänkte jag att jag väntar lite till.

 Och om de inte går över så får jag ju ringa förlossningen och kolla vad dom säger. Så runt 14 så hämtade jag Ellie, men nu började de göra ännu ondare och detssutom även komma på vänster sida. Så på vänster sida så kom smärtan av och till, men på höger sida  satt smärtan i hela tiden.

 När vi sen kom hem så ringde jag förlossningen och  berättade och dom tyckte jag skulle komma in. Jag sa klart och tydligt att de inte var förlossningsvärkar.

 Ringde Eric och sa att vi skulle åka in och kolla, och han blev stressad, han var ju på jobbet. Han försökte ringa till sin mor, men henne fick han inte tag i , så då ringde han till sin mormor och morfar och skulle komma till oss på en gång så dom kunde ta Ellie.

 Men jag kan ju säga att när det är på gång på rikitgt , och vi ska åka in, så måste vi ha de klart om vem som ska ta Ellie och hur vi ska göra med allt. För detta blev väldigt utdraget. nu var de inte såå bråttom. Men jag tänkte bara på att när de väl är dags, och Ellies förlossning gick sååå snabbt ( 3 timmar och 12 min från första värk till att hon var ute ) så känns de som att direkt när jag känner att det är på g , så får vi åka in på en gång.


 Men hur som helst. På förlossningen så fick jag en massa flashbacks från när vi åkte dit och Ellie skulle födas. Fick lite pirr i kroppen när jag tänkte på att det bara är 2 månader kvar tills nästa lilla bebis kommer !


Men iallafall ;p Jag fick göra urinprov och ligga med dom där som lyssnar på bebis hjärta och kollar sammandragningarna. Fick göra vanligt ultraljud och vaginalt. så bebis mådde bra , men jag hade höga halter av något i urinen som kunde vara en kraftig urinvägsinfektion, vilket jag inte hade en tanke på iochmed att jag var hos barnmorskan förra veckan och om jag hade så höga halter av detta så borde dom ju ha sett det då?


 Men dom skulle iallafall ta en odling på de och jag skulle få svar om de var urinvägsinfektion om några dagar. Så förhoppningsvis kommer jag få medicin inom en snar framtid :)


Av maria - 17 januari 2012 19:55

Usch, jag har ont i halsen, kan knappt svälja! Ryggen kommer snart gå av och de känns som att min kropp kokar. Mu sla jag gå och dö lite. Byye

Av maria - 17 januari 2012 09:51

(rubriken ska sjungas i opera)

 Jag känner mig mörbultad, som att jag har sprungit ett triatlon på under en timme " , min rygg värker, kan knappt gå, kom knappt upp ur sängen imorse, yes you name it ! Inte alltid man har de lätt ;d Men man får äna börja räkna ner dagarna snart, eller ja,det gör jag redan ;) 58 dagar kvar. Låter långt borta. Men är cirka 2 månader ! Vilket just nu också lät väldigt långt borta :/


 Inatt vaknade Ellie 01.30 , varför? De har jag ingen aning om. Det är ytterst ytterst sällan som hon brukar vakna på natten. Tror att hon drömde något konstigt, för hon grät sådär hysteriskt. Mammas lilla flicka :/ Jag tog in henne till våran säng i hopp om att hon skulle somna om på en gång, men icke sa nicke. Hon bökade runt i en timme. Sen fick nog Eric nog, för han gick upp gjorde en välling och la tillbaka henne i sin säng. jag tänkte göra de några gånger jag också, men jag kom knappt upp ur sängen så jag låg där i hopp om att hon skulle somna om snart igen. Så imorse var inte Eric på topp humör :/



Idag kände jag att jag bara ville ligga i sängen hela dagen, men när jag väl kom upp så kände jag mig pigg, ( inte  i kroppen ) men i huvet, så får väl se. Kan ju inte göra så mycket, men hade gärna gått en liten promenad, men efteråt så är de inte värt :( Så får väl se, men nu är iallafall Ellie hos dagmamman, så ska väl duscha och diska ! Får se om jag kanske monterar ihp spjälsängen. vi skulle inte göra de än, men har man inget att göra så kan de bli att jag fixar de sen ändå ;)

Av maria - 16 januari 2012 21:59

Hej hej Hallå !

 Jo jag vet, ingen uppdatering sedan i fredags , men när Eric är hemma så blir det inte mycket blogg, tyvärr.

Men nu är jag här ;)

 I lördags tog vi de väldigt lugnt. Inge stress, utan vi gjorde oss klara och käkade frukost och åkte till Överby för att kolla sulkys ! Känns som att vi borde köpa en till ellie, men vi vet inte om vi vill ha en paraplysulky eller en vanlig,

 Jag tycker då att en paraplysulky känns väldigt klen, men Eric gillar den. Men jag gillar mest en vanlig sulky. Någon som har bra tips på detta , vad som kan vara bäst ?

   

Jag är då överförtjust i denna. Men nackdelen är ju att om man jämför med en paraplysulky ( bild kommer nedan) så är denna fortfarande rätt stor, när man te.x fäller ihop den. Paraplysulkyn blir ju jättesmidig när man fäller ihop den. Men jag tycker att denhär känns mer rejäl lixom.  Så snälla tips, den ovan eller den nedan?

 



På kvällen i lördags kom Erics pappa och Erics lillebror hit på tacos. Jag gick en trappa ner efter maten till våran kära granne Terez där även våran andra granne Simone var, så blev de lite snack och sen gick jag upp till oss igen där de var gladiatorerna på tv :) Blev en sen kväll, men det var trevligt !


Igår åkte Eric till garaget och jag och ellie var själva större delen av dagen ! Vi lekte och myste och kolla film. När Eric kom hem blev de mat och lite sånt och sen BONES ofc !! Så jäkla tråkigt att det bara går 1 gång i veckan :(

 När vi skulle sova så tog vi en massa kuddar och la runt mig , bakom ryggen och grejjer och vet ni? JÄVLAR vad bra jag sov ! Hade t.o.m lite lättare att vända på mig än vad jag brukar ha.

 Men när jag vaknade i morse hade jag så jädra ont  i ryggen så jag visste inte hur jag skulle lyfta upp Ellie ur sängen imorse.

 vet inte om jag låg i sängen för länge kanske , då Ellie väckte mig runt 10-10,30 någon gång .  Vilken pärla hon är. Hon låter sin mamma få sova ut ibland, som kan vara såå välbehövligt ibland.

 Så vi gick upp, käkade frukost och duschade och grejjer, sen började jag fixa lite i Ellies rum. Tog upp böcker och försökte fixa lite bättre än vad de var innan.


 Vi vill ju ha en likadan säng till bebis som Ellie har, men dom har slutat att säljas på ikea, så har varit inne på blocket lite och kollat. Och hittade en i göteborg idag , så ringde på den och den fanns kvar. Så med madrass och och grejjer, ( nästan helt oanvänt då deras barn bara sovit där i 2 ggr cirka) så gav vi 700kr.

 Helt okej, så nu ligger den i bilen och där får den nog ligga till imorgon .  Så nu är spjälsängen klar också , bara täcke och sånt smått och gott kvar !


 Vi har även bokat tid på Emmas ultraljudsklinik i Göteborg den 27 januari, då vi ska kolla så bebis växer ordentligt och att allt ser bra ut. Tycker att det är så himla dåligt att man bara får göra ett rutinultraljud i vecka 16-18, är ju inte säkert att dom ser allt då. Så vi känner att de är lika bra att vi åker på ett till , fast betalar lite.

 Men vi valde inget 3d ultraljud, utan vi vill inte se för mycket föören bebis kommer ut :) Vi vill ju inte veta könet heller, och de är ju lite lättare att råka se de på ett 3d än 2d ;)


Men nu ska vi sova. Blir mer blogg imorgon !! Sov gott ! PUSS

Presentation


Hej och välkomna till mitt liv ! Enjoy !

Omröstning

Hur gammal är du som läser min blogg?
 10-15
 15-20
 20-25
 25-30
 30-35
 35-40
 40-45
 45-50

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards